2013. november 22., péntek

Tanfolyami élménybeszámoló

Két hete már, hogy véget ért a J. L. Seagull Szakképző Iskola szervezésében megrendezett Prezentáció tanfolyam, amire annyira készültem. Mégis, még mindig várom a keddet és csütörtököt, hogy menjek. Hogy milyen is volt a képzés?
Egyszerűen szuper. Nem csupán azért mert végre rendszeresen kimozdultam a négy fal közül, és újra emberek között lehettem. Bár már ezért is megérte volna! (Ezt a kisgyermekes anyukák szerintem, nagyon jól át tudják érezni.)
A tanfolyam során sikerült felelevenítenem a PowerPoint-tal kapcsolatos tudásomat, és megismerkedni egy új prezentációs lehetőséggel, a prezi.com-mal.
Tudtad, hogy a prezi.com magyar fejlesztésű találmány? 2008-ban jött létre az alapító tagok: Somlai-Fischer Szabolcs, Halácsy Péter és Árvai Péter ötlete alapján. A prezi egy Flash-alapú, internetes prezentációkészítő szoftver.
Egy virtuális vászon, melyre a prezentáció elemeit szabadon fel lehet vinni és rendezni. Mivel ez egy internetes szolgáltatás, a számítógépre nem kell feltelepíteni. Csak regisztrálsz és máris használhatod a rendszert. A felhasználók a webes felületen bejelentkezve láthatják a saját és mások által készített prezentációkat. A világon már több, mint 27.000.000 felhasználója van, míg Magyarországon alig pár százezer.

Én is most találkoztam vele először. A prezi elsajátítása nem okoz túl nagy nehézséget, szinte minden lépés magától értetődik. Aki otthon leül, és rászánja azt az időt, és energiát, az nagyon könnyen megismerkedhet a lehetőségeivel. Én azonban nem ezt a megoldást választottam. Kihasználtam a 98%-os állami támogatást, és 400 Ft-ért újra beültem az iskolapadba.

Az oktató rengeteg információt adott át nekünk. Nem csak technikai témákat beszélgettünk át, de hasznos ötleteket, tanácsokat kaptunk a sikeres prezentáció elkészítéséhez. Nem csak aprólékosan végigmentünk az építőköveken, hanem betekintést nyertünk abba a felismerésbe, hogy ezeket használva, olyan prezentációkat lehet előadni, ami egyszerűen bámulatos.

A csoport teljesen vegyes volt, mégis mindenki tanult valami újat. Egymástól is tanultunk. Jó volt a hangulat az iskolában. Jó érzés volt újra diáknak lenni. Tanulni, jegyzetelni, időpontra menni, találkozni a csoporttársakkal, izgulni az utolsó órán, amikor mindenkinek elő kellett adnia az elkészített prezentációját. Egy alkalommal lógtam is. Igazolt hiányzás volt, de még ezt is élveztem. Rendszeresen találkoztam a barátnőmmel, akivel azóta sem futottunk össze. Talán be kellene iratkoznunk egy újabb tanfolyamra. :)

Úgy gondolom, felnőttként még izgalmasabb dolog iskolába járni. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, és az iskola profi szervezését. Alig várom a következő tanfolyamot! Ha szeretnétek Ti is beszámolni tanfolyami élményeitekről, küldjétek el tapasztalataitokat

ide. Talán Mások is kedvet kapnak a tanuláshoz!

2013. november 17., vasárnap

Hangolódjunk a hétfőre! # 4

Állítsuk feje tetejére a világot! Kezdjük el szeretni a hétfőt!

Egy kezdeményezés, hogy vasárnaponként közösen próbáljunk meg ráhangolódni a hétfőre. Ehhez a Ti segítségetekre is szükség van! Várom az ötleteket és javaslatokat, hogy miként lehetne izgatottan várni az új hét kezdetét.

Lesz most pár kérdésem.
- Mi a kedvenc időtöltésed?
- Mi a hobbid?
- Melyik a kedvenc csokid?
- Melyik a legkedvesebb magazinod?
- Melyik filmet láttad már százszor, és néznéd meg még legalább ennyi alkalommal?
- Ki a legkedvesebb barátod?
Ne érts félre, nem kell most válaszolnod minden egyes kérdésemre. Csak gondold végig magadban, és válassz ki közülük legalább kettőt. Holnap ezzel a két dologgal foglalkozz mindenképp!
Tölts el például pár órát a legjobb barátoddal! Ha távol van, legalább telefonon vagy neten keresztül "találkozzatok". Vagy vedd meg a kedvenc magazinod legújabb számát, és a legfinomabb csoki társaságában lapozd végig! Ne feledd, ezeket az apró tippeket nem csak hétfőn valósíthatod meg, de jobban indul a heted, ha egyet mindenképp beprogramozol a hét első napjára. Én már bekészítettem a kedvenc egész mogyorós tejcsokimat a holnapi napra. Nyammi.. :)

Ha van más tippetek, osszátok meg itt a blogon, vagy a Facebookon. Szép hetet Mindenkinek!

2013. november 7., csütörtök

Te tudsz rajzolni?

Sosem voltam jó rajzoló. A suliban mindig csak annyit rajzoltam le, amennyit muszáj volt. Semmi extra, semmi igyekezet. Csak legyünk már túl rajta! Úgy gondoltam, mindenki másban jó! Én ebben pont nem. Nagyon nem. Mégis, mindig irigykedve néztem azokat, akik pár ceruzavonás után, gyönyörű képeket raktak le az asztalra. Szinte, csodáltam a tehetségüket.

Jó ideje nem töprengtem már ezen. Aztán megszületett a kislányom, és elkezdett beszélni: „Anya, rajzol cicuska!” Ezzel még csak-csak megbirkóztam, de aztán jöttek a szebbnél-szebb feladatok: maci, kamion, helikopter… Na, itt jöttem rá, hogy ez így nagyon nem fog menni. Be kellett valljam, nem tudok rajzolni. Éreztetek már így? Nagyon rossz érzés. Nem mintha, el kellene számolnom ezzel bárki előtt is, de ha már a kislányom kérésének sem tudok eleget tenni, az nem a legkellemesebb érzés.

Aztán eszembe jutott Mucsi Tina, a Tündérliget - a Kreatív önismeret kertjének megálmodója. Tina a fengshui, és a kineziológia tanulmányozása után, 2008-ban ismerkedett meg a jobb agyféltekés rajzterápia elveivel, aminek azóta is a szerelmese.

Folytatás itt.

2013. november 6., szerda

Újabb írásom a Nyuszibogyó oldalán

Megjelent a korábbi írásom folytatása a Nyuszibogyó Webáruház oldalán. A téma most is egy picit más, mint amit eddig tőlem megszokhattatok. De talán lassan körvonalazódik bennetek a másik "arcom" is.
Fogadjátok olyan nagy szeretettel, ahogy én írtam. A téma továbbra is a babavárás csodáival kapcsolatos. Egy képzelt párbeszéd két születendő gyermekkel.
Bízom benne, hogy ezek a gondolatok hitet adnak azoknak, akiknek szükségük van rá, és további erőt, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

Ha van kedvetek elolvasni, itt megtaláljátok: Várj, várj! Én is megyek!

Az első részt itt olvashatjátok: Az a pár év - ahogy Ő látja

2013. november 3., vasárnap

Hangolódjunk a hétfőre! # 3

Állítsuk feje tetejére a világot! Kezdjük el szeretni a hétfőt!

Egy kezdeményezés, hogy vasárnaponként közösen próbáljunk meg ráhangolódni a hétfőre. Ehhez a Ti segítségetekre is szükség van! Várom az ötleteket és javaslatokat, hogy miként lehetne izgatottan várni az új hét kezdetét.

Ma ismét vasárnap van! Így a pihenés mellett, van még egy feladatunk! Hangolódjunk a hétfőre! Ma csak két dolgot szeretnék megosztani Veletek!
Az első: Reggel, bárkivel találkozol, mosolyogj rá, és kívánj neki Vidám, mosolygós szép hétfőt! Próbáljátok ki, és meglátjátok, működik. Már azon felderül a kedvetek, hogy mások milyen arcot vágnak, hogy "Te miért is örülsz a hétfőnek?" :)
A második: egy kis változtatás hétfő reggelre. Húzd az órát 10-15 perccel korábbra! Mindenképp kellni kell a hétvégi lustálkodás után. Meg sem fogod érezni, hogy előbb csörren az óra. Mégis, marad még pár nyugodt perced elolvasni reggelről egy rövid cikket, pár oldalt a kedvenc könyvedből, a reggeli híreket, bármit. Csupán 10 perc, mégis nagyon sokat jelent. Az egész napod más lesz! Kipróbáljátok? :)

Ha van más tippetek, osszátok meg itt a blogon, vagy a Facebookon. Szép hetet Mindenkinek!