2013. július 9., kedd

5+1 tipp vizsga előtt



Mindenki izgul a vizsga/dolgozat előtt.(Persze, sokan ezt nem vallják be.) Nem vagyunk egyformák. Különböző tanulóknak különböző tanulási módszerek válnak be. Vannak, akik nagyon jól be tudják osztani az idejüket és van kialakult stratégiájuk is. De íme, néhány tipp azoknak, akiknek szükségük van pár ötletre. Érdemes kipróbálni őket, hátha, akad olyan, amelyik segít a könnyed tanulásban.

Tipp 1: mozogj tanulás előtt. 30 perc mozgás serkenti az agyat, több oxigénhez juttatja a szervezetet, felpezsdíti a vérkeringést, fogékonyabb leszel a tanulásra.
 
Tipp 2: találd meg a tanulásra legalkalmasabb helyett a lakásban. Ha nem felel meg az íróasztal, dőlj le az ágyra, vagy feküdj le a nappali padlójára, vagy időnként változtasd a helyed, hogy megtörd a szokások unalmas menetét. Felpezsdítően tud hatni egy kis környezet változás.  

Tipp 3: szedd szét a tanulnivalót kisebb szakaszokra. Ne egyszerre akard az egészet megtanulni. Lelkesítően hat, ha 1-1 szakaszt sikeresen átnéztél.

Tipp 4: hallgass zenét, hogy kizárd a körülötted lévő egyszeri, hirtelen zajokat. Figyelj arra, hogy csak a háttérben szóljon, és ne kezdd el énekelni. Ezt tartogasd a tanulási szünetre. Akkor akár táncra is perdülhetsz.

Tipp 5: Tarts szünetet. Egy tízperces mozgás, séta jót tesz a tanulásnak. Egy ember átlagosan 45 percig képes koncentrálni. Engedélyezz magadnak óránként 10 percet, hogy feltöltődj, és újult erővel tudd elkezdeni a munkát.

Tipp +1: Ne akarj mindent a vizsga/dolgozat előtti este megtanulni. Teljesen elfáradsz a vizsga időpontjára, a jegyeid sem lesznek tökéletesek, és mindent elfelejtesz a vizsga végére. Próbáld beosztani a tanulást az előző napokra, és az utolsó napon már csak ismételj.

Nincsenek megjegyzések: